Predstavljen rad portala mladiBL

U sklopu Osnovne obuke službenika za mlade, održanoj u četvrtak 8. septembra u Hotelu Jelena, a koju organizuje Institut za razvoj mladih KULT, Agencija za razvoj i saradnju CEREBRA predstavila je ideju, nastanak te razvoj prvog informativnog portala za mlade u Banja Luci.

Tokom navedene obuke službenicima za mlade, iz različitih gradova i opština Bosne i Hercegovine, prezentovana je ideja i razvoj prvog informativnog portala za mlade u Banja Luci te su predstavljeni razlozi pokretanja informativnog portala za mlade na lokalnom nivou.

Polaznici obuke imali su priliku da čuju koji su to dalji koraci u radu portala, ali i komunikaciji sa mladima na lokanom nivou i šire.

Portal mladibl.com je zvanično počeo sa radom početkom novembra 2019. godine kao rezultat projekta “U korak sa informacijama” koji realizuje Agencija za razvoj i saradnju CEREBRA Banja Luka, a podržan i finansiran od strane Grada Banja Luka u sklopu “Banjaluka ljudskog lica”.

Miloš Blagojević, predstavnik Agencije za razvoj i saradnju CEREBRA te ujedno glavni i odgovorni urednik portala mladiBL ističe da se mladi suočavaju sa velikim brojem problema od čega je informisanje mladih korijen istih.

“Nama je veoma drago kada imamo priliku da onima koji rade sa mladima i za mlade predstavimo rad našeg portala i kakve sve to koristi i beneficije imaju mladi. Samim tim utičemo na povećanje informisanosti mladih ljudi, što može dovesti do rješavanja drugih problema i poteškoća sa kojima se mladi susreću”, izjavio je Miloš.

#portal #informativni #mladi #banjaluka

Scroll to top