Realizacija tromjesečne prakse u okviru Women’s STEP programa

Agencija za razvoj i saradnju CEREBRA je u okviru Women‘s STEP programa, koji realizuje American Councils for International Education u BiH, primila praktikantkinju Marinu Topić na tromjesečnu praksu.

Women’s STEP je besplatan program namijenjen obrazovanju studentica pomažući im da steknu prvo radno iskustvo u Bosni i Hercegovini. Women’s STEP nudi polaznicama priliku da se upoznaju sa tržištem rada u Bosni i Hercegovini i steknu radno iskustvo i vještine koje će im trebati za uspjeh u bilo kojoj budućoj potrazi za poslom.

Women‘s STEP program okupio je dvadeset studentkinja iz Banjaluke i dvadeset studentkinja iz Sarajeva, koje su zajedno prošle trening o poslovnim vještinama. Nakon završene obuke po pet djevojaka iz svakog grada je dobilo praksu u nekoj od firmi ili udruženja građana.

Marina je izrazila želju da svoju praksu obavlja u Agenciji za razvoj i saradnju CEREBRA. Ispred Agencije za razvoj i saradnju CEREBRA istuču da se raduju mogućnosti odaziva na poziv te zajedničkom radu i saradnji sa mladim i ambicioznim ljudima, što predstavlja jedan od njihovih ciljeva.

Marina je danas počela sa obavljanjem prvih zadataka u okviru prakse i pri tome izrazila veliko zadovoljstvo.

„Drago mi je da sam dobila priliku da radim u Cerebri i nadam se da ću doprinijeti radu organizacije, ali i da ću izaći bogatija za jedno lijepo iskustvo“, rekla je Marina.

#praksa #womensstepprogram #banjaluka #radnoiskustvo #tržišterada

Scroll to top