European Youth Information Day 2024

Kampanja #WalkTheTalk povodom Evropskog dana informisanja mladih #EYID24

Dana, 17. aprila, obilježava se Evropski dan informisanja mladih (EYID) i prosljava rođendan ERYICA-e (Evropske agencije za informisanje i savjetovanje ladih) kako bi se podigla svijest o pravu mladih na pristup pouzdanim informacijama i da se prepozna rad omladinskih informativnih radnika.

Slogan EYID-a predložen za 2024. godinu je:

#WalkTheTalk
Come forward for what matter

Cilj ovogodišnje kampanje je promocija otvorene diskusije, podsticanje boljeg razumevanja evropskih institcija i poboljšanje građanskog obrazovanja. Odabirom ove teme nadamo se da ćemo inspirisati mlade ljude da se aktivno uključe u demokratski dijalog, donose informisane odluke i postanu odgovorni i prosvećeni građani.

#EYID24 će prikazati različita mišljenja i iskustva među mladima, što je dragocena prednost za naše društvo. Slaveći demokratiju, takođe priznajemo moć mladih ljudi da pozitivno utiču na svoje okruženje i učestvuju u izgradnji jakih zajednica.

Kampanja će trajati od 8. do 26. aprila, tokom koje ćemo dijeliti video zapise i grafike, te organizovati webinar 17. aprila na temu informisanja mladih.

Više informacija o kampanji i radu ERYICA organizacije možete pronaći na eryica.org/european-youth-information-day

Scroll to top