Održana večernja Eko šetnja #6: Teslić

Uspješno je okončana još jedna EKO šetnja koju po šesti put, u drugoj sezoni, organizuje Agencija za razvoj i saradnju CEREBRA Banja Luka u partnerstvu sa domaćinom Omladinskim klubom Teslić.

Uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima okupili smo 11 učesnika koji su zajedničkim snagama uređivali područje Teslića.

Ukupno je ostvareno novih 11 volonterskih sati rada na terenu, prikupljeno je 6 vreća od 40l sitnog otpada i smeća što je ukupno 240l! Tokom šeste eko šetnje ostvareno je novih 23.1 kilometara šetnje, odnosno zajedno smo napravili 35.200 EKO KORAKA!

Marko Lončar, predsjednik Omladinskog kluba Teslić, iskazuje svoje zadovoljstvo dolaskom eko šetnje u Teslić.

“Bila je ovo prilika da na jednostavan i značajan način promovišemo svijest o značaju koju životna sredina ima u našoj zajednici. Vjerujem da je ovo tek prvi u nizu ovakvih događaja ne samo kada je riječ o ekologiji nego i saradnji na tom polju sa našim prijateljima iz Cerebre. Što se nas iz Omladinskog kluba Teslić tiče, jedno je sigurno, i u narednom periodu bavićemo se pitanjima iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine kako bismo Teslić učinili ljepšim mjestom za život”, izjavio je Marko.

Našu akciju i ovaj put podržali su prijatelji iz Pekare Manja i kompanije Vitinka sa svojim proizvodima kako bi se učesnici osvježili nakon radnog dijela akcije.

EKO-ŠETNJA nastavlja svoje putovanje uskoro na novoj lokaciji. Pratite naše aktivnosti i budite slobodni da postanete dio pokreta koji raste i okuplja sve veći broj ljudi!

Pokrenimo, unaprijedimo, osnažimo i uljepšajmo našu okolinu.

#budinEKO #ekošetnja #sezona2 #Teslić #OKT

Scroll to top