CEREBRA na javnoj debati ,,Zajedno smo EUropa”

Delegacija Evropske Unije u Bosni i Hercegovini održala je u Sarajevu i putem linka javnu debatu pod nazivom ,,Zajedno smo EUropa”, povodom godišnjice od donošenja Mišljenja Evropske Komisije o kandidaturi Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj Uniji.

Ova javna debata okupila je preko 100 učesnika koji su je uživo mogli pratiti putem aplikacije ZOOM, dok su učesnici bili smješteni u Anti COVID Centru u Sarajevu, posebno opremljenom za potrebe realizacije događaja. Neki od panelista uključivali su se u diskusiju i putem video linka.

Javna debata bila je podijeljenja u 3 cjeline i obrađivala pitanje potrebe članstva BiH u Evropskoj Uniji, prava i pravde tj. vladavine prava i procesa reformi u pravosuđu te angažmanu građana i civilnog društva u procesu evrointegracija.

Naša organizacija prepoznata je kao adekvatan partner i saradnik te smo dobili poziv da se uključimo u diskusiju kao učesnici trećeg panela. Član naše organizacije i programski koordinator, Miloš Kovačević, bio je govornik na panelu pod nazivom ,,Uključenost građana” zajedno sa ambasadoricom Švedske u BiH, Johannom Stromquist, ambasadoricom Njemačke u BiH, Margret Uebber, Edinom Dilberovićem, direktorom Direkcije za evrointegracije BiH i Vanjom Mihajlović iz Tima Volontera.

Miloš Kovačević uključio se putem video linka kao učesnik panela ,,Uključenost građana”

Ova aktivnost početak je kampanje Delegacije Evropske Unije, a današnji događaj posvjedočio je da se i u najizazovnijim vremenima možemo organizovati i voditi kvalitetnu diskusiju i debatu o tome kako na najefikasniji način biti akteri društva u kojem živimo.

Zahvaljujemo se Delegaciji Evropske Unije u BiH, šefu delegacije i specijalnom predstavniku EU u BiH ekselenciji Johannu Sattleru na ukazanom povjerenju, a njegovom timu čestitamo na sjajnom događaju iza nas!

Scroll to top