Završen IV modul kroz pet edukativnih sesija – “YOUth CAN” za učesnike iz Kotor Varoša

Četvrti modul projekta “You can Youth Can: Community Focused Youth Leadership” održan je u periodu od 25. maja do 29. maja. 2020. godine za učesnike iz Kotor Varoša putem Zoom aplikacije. “YOUth CAN” projekat za cilj ima osnaživanje mladih lidera u svrhu njihovog aktivnijeg uključivanja u lokalnim zajednicama.

“Četvrti modul je bio veoma zanimljiv. Prepun raznih i zabavnih aktivnosti. Svako od nas je mogao da pronađe sebe u nečemu. Dosta novih informacija, znanja i iskustava koja nam mogu biti od koristi u životu i radu. Jedno divno i inspirativno iskustvo.”

– izjavila je Neda Smiljić, predsjednik Omladinskog centra

Na trodnevnom treningu učesnici su upoznati sa tim šta je to institucionalna podrška mladima na lokalnom nivou, koji su to načini podrške mladima i omladinskom organizovanju na lokalnom nivou. Kroz zajedničku analizu i rad u grupama, diskutovalo se o tome šta to za mlade predstavlja donošenje odluka i na koji načim mladi mogu biti uljučeni i učestvovati u ovom procesu.

“Čitav modul je bio veoma zanimljiv i rijetki su bili trenuci, da mogu da kažem da su bili dosadni. Za mene lično modul predstavlja jedno novo iskustvo jer se ranije nisam susretao sa radom Cerebre i Erasmus+ programom. Informacije i mogucnosti programa, sve šanse koje se pružaju mladima, su ogromne i veoma značajne za mlade. Nadam se da ce se naša saradnja nastaviti a i proširiti.”

– izjavio je Goran Krišić, jedan od učesnika na projektu

Jedna od sesija bila je posvećena mobilnošću mladih kao i njenom značaju u omladinskom radu, te kako mobilnosti mladih u svrhu neformalnog učenja i može povećati njhovu zapošljivost, kao i ulogama omladinskih organizacija i centara u jačanju mobilnosti mladih. Na kraju dana, mladi su dobili osnovne informacije o ERASMUS+ programu, ključnim mjerama u sklopu programa, te o samoj projektnoj aplikaciji.

Trenerski tim ovog modula čine Miloš Blagojević i Miloš Kovačević iz Agencije za razvoj i saradnju CEREBRA Banja Luka.

Ovaj projekat realizuje se zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Scroll to top