Treći modul projekta YOUth CAN u Banjoj Luci

Treći modul projekta “You can Youth Can: Community Focused Youth Leadership” održan je u Banjoj Luci 6. i 7. marta 2020. godine u prostorijama Doma omladine. Ovaj projekat za cilj ima osnaživanje mladih lidera u svrhu njihovog aktivnijeg uključivanja u lokalnim zajednicama.

Na dvodnevnom treningu učesnici su imali priliku da steknu osnovna znanja o pisanju prijedloga projekata gdje su naučili osnovne faze u razradi projekata i definisanje problema, ciljeva, rezultata, interesnih grupa i budžeta projekta.

“Sa znanjima i vještinama, stečenim kroz ovaj dvodnevni trening, možemo imati snažan uticaj na našu zajednicu, te stvoriti osnov za bitne promjene u budućnosti. Ovo je još jedna u nizu zanimljivih tema koje su obuhvaćene u ovom projektu i koje osnažuju naše kompetencije. Kroz ovaj modul stekli smo polazne osnove o pisanju dobrog projekta. Smatram da će ova tema biti od značaja u daljem ličnom razvoju nas učesnika.”

izjavila je Dajana Ajder, jedna od učesnica na ovom modulu.

Trenerski tim ovog modula čine Miloš Kovačević iz Agencije za razvoj i saradnju „CEREBRA“ Banja Luka i Aleksandra Teševski, predsjednica Centra za socio-ekološki razvoj (CeSER).

Ovaj projekat realizuje se zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Scroll to top