Osnove pisanja prijedloga projekta u sklopu YOUth CAN programa

Treći modul projekta “You can Youth Can: Community Focused Youth Leadership” za učesnike iz Čelinca održan je u prostorijama omladinskog centra u periodu od 04. do 05. marta 2020. godine. Ovaj projekat za cilj ima osnaživanje mladih lidera u svrhu njihovog aktivnijeg uključivanja u lokalnim zajednicama.

Na dvodnevnom treningu učesnici su imali priliku da steknu znanja o osnovama pisanja prijedloga projekta gdje  su radili na definiciji problema, definiciji ciljeva, razradi rezultata, osmišljanju i kreiranju aktivnosti, te razradi budžeta.

“Dvodnevni trening o projektima i postupku pisanja istih je jedna od korisnijih edukacija na kojoj sam bila učesnik. Na jasan i razumljiv način objašnjen nam je proces koji svima djeluje komplikovan i težak za savladati. Mladi nemaju svijest o mogućnostima koje pružaju projekti i uopšte takav način prikupljanja sredstava da bi se ostvarili određeni ciljevi u nasoj zajednici. Svako od nas, učesnika, proširio je svoje znanje iz ove oblasti i naučio mnogo korisnih stvari koje mogu koristiti, kako nama samim, tako i drugim mladim ljudima iz Čelinca”

izjavila je Maja Maglov, jedna od učesnica na ovom projektu.

Trenerski tim ovog modula čine Miloš Kovačević iz Agencije za razvoj i saradnju „CEREBRA“ Banja Luka i Aleksandra Teševski, predsjednica Centra za socio-ekološki razvoj (CeSER).

Ovaj projekat realizuje se zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Scroll to top