YOUth CAN: Započet drugi ciklus dvodnevnih treninga

U periodu od 4. i 5. februara 2020. godine održan je Drugi modul projekta “You can – Youth Can: Community Focused Youth Leadership” za mlade u Kotor Varošu, koji za cilj ima osnaživanje mladih lidera u svrhu njihovog aktivnijeg uključivanja u lokalnim zajednicama.

Učesnici su tokom dvodnevne aktivnosti prvi put imali priliku da rade u sljedećim oblastima: komunikacija sa mladima, asertivna komunikacija, odnosi sa javnošću, mediji i digitalni omladinski rad.

Tokom obuke, učesnici koji su pokazali izuzetno zalaganje i entuzijazam imali su prilike da se upoznaju sa kategorijama i stilovima komunikacije, sa tehnikama asertivnog govora, kako se piše saopštenje, osnovama javnog nastupa, da vežbaju nastup pred TV kamerom, kao i sa osnovima digitalnog omaldinskog rada i digitalnim alatima koje mogu koristiti kako u lične svrhe, tako i u radu njihovog omladinskog centra.

Domaćin ovog modula bio je Omladinski centar “Peta strana svijeta” Kotor Varoš, koji su takođe i lokalni partneri.

Trenerski tim su činili Vesna Račić, PR menadžer iz Agencije Pro Public, i Miloš Blagojević, iz Agencije za razvoj i saradnju CEREBRA Banja Luka.

U nastavku projekta očekuju nas Srbac, Banjaluka, Kneževo i Čelinac, koji će takođe biti obuhvaćeni ovim modulom.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Scroll to top