Učešće na konferenciji “Erasmus+ otvara vrata” na Fruškoj Gori

Predstavnici naše organizacije se učestvovali na međunarodnoj konferenciji “Erasmus+ otvara vrata” koju je organizovalo Udruženje “Inženjeri zaštite životne sredine” od 18. do 20. oktobra, u Kongresnom centru “CEPTOR” na Andrevlju.

Konferencija je okupila 50 predstavnika i predstavnica omladinskih organizacija i organizacija za mlade iz šest zemalja zapadnog Balkana (Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Srbija, Albanija, Kosovo*), kao i donosioce odluka koji imaju uticaj na kreiranje i razvoj programa za mlade.

Tokom radnog dana konferencije, u petak 19. oktobra, učesnici i učesnice su prisustvovali jednom od tri panela i diskutovali o ključnim aktivnostima Erasmus+ programa:

  • KA1 (ključna aktivnost 1): mobilnost u oblasti obrazovanja i mladih.
  • KA2 (ključna aktivnost 2): institucionalna saradnja u oblasti obrazovanja, mladih i sporta
  • KA3 (ključna aktivnost 3): unapređenje obrazovnih politika i politika koje se odnose na mlade.

Nakon diskusije u panel grupama, preporuke i sugestije su bile zajedno prezentovane i prodiskutovane, a nakon završetka konferencije i objavljene na sajtu www.dijalog.rs. Cilj je bio da se, kroz javnu raspravu, prikupe preporuke i formiraju zahtevi za unapređenje korišćenja Erasmus+ programa na prostoru zapadnog Balkana. Preporuke će biti objedinjene i objavljene u vidu brošure na srpskom, engleskom i albanskom jeziku.

Konferencija “Erazmus+ otvara vrata” deo je istoimenog trogodišnjeg projekta, koji realizuje udruženje “Inženjeri zaštite životne sredine” u okviru programa “Novi Sad – Evropska prestonica mladih za 2019. godinu”.

Cilj projekta je uspostavljanje strukturiranog dijaloga, umrežavanje i sinergijsko delovanje ka unapređenju pozicije i mogućnosti mladih sa Balkana.

Scroll to top