Počela druga sezona Eko-šetnje

U Banjaluci je uspješno okončana prva ovogodišnja EKO-ŠETNJA koju je i ove godine organizovala Agencija za razvoj i saradnju CEREBRA Banja Luka u saradnji sa Studentskom organizacijom Prirodno matematičkog fakulteta Banja Luka i SaMSIC – Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske.

EKO-ŠETNJA i ove godine dala je odlične rezultate.

Okupili smo 22 učesnika koji su zajedničkim snagama uređivali stazu do poznatog banjaluckog etalista.

Ukupno su ostvarena 66 volonterska sata rada na terenu, a prikupljene su 4 vreće od 40l sitnog otpada – ukupno 160l.

Na ovoj akciji ostvareno je 198 kilometara ŠETNJE, odnosno 264.000 EKO KORAKA!

Prva eko-šetnja održala se kao jedna od aktivnosti ekosfere, događaja koji je ove godine posvećen podizanju svijesti o klimatskim promjenama. Ovaj događaj organizuje Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske (SaMSIC) u partnerstvu sa Studentskom organizacijom Prirodno-matematičkog fakulteta i Agencije za razvoj i saradnju CEREBRA, a finansijski je podrzan od strane Medicinskog i Prirodno-matematičkog fakulteta.

Našu akciju i ovaj put podržali su prijatelji iz Pekare Manja i kompanije Vitinka sa svojim proizvodima kako bi se učesnici osvježili nakon radnog dijela akcije.

EKO-ŠETNJA svoje putovanje nastavlja danas u Laktašima. Pratite naše aktivnosti i budite slobodni da postanete dio pokreta koji raste i okuplja sve veći broj ljudi!

Dobro došli u najveći eko-pokret grada na Vrbasu!

Za sva dodatna pitanja i informacije pišite nam nam mail: ekosetnja2@gmail.com

Scroll to top