Priručnik o učešću i inkluziji mladih

Zadovoljstvo nam je što možemo podeliti sa vama “Priručnik o učešću i inkluziji mladih u zemljama Istočnog partnerstva” koji je omladinska organizacija Armenian Progressive Youth NGO iz Jerevana (Jermenija) kreirala u saradnji sa svojim partnerima.

Ovaj priručnik pruža uvid u pitanja i pristupe u vezi sa učešćem mladih i uključivanjem mladih u zemljama Istočnog partnerstva. Sadrži metodološke izvore i smjernice za uključivanje inkluzivnih, na potrebama zasnovanih i participativnih pristupa u aktivnosti za razvoj zajednice.

“Nadamo se da će ovaj priručnik služiti kao resurs za trenere i omladinske radnike, kao i za vlasti koji rade sa marginalizovanim mladima. Pokušali smo da istaći važnost inkluzije i participacije mladih za razvoj mladih.”

– poručuju naše kolege iz Armenian Progressive Youth NGO.

Ova publikacija je namenjena omladinskim radnicima i drugim profesionalcima odgovornim za neformalno obrazovanje mladih. Ohrabrujemo omladinske radnike, prosvjetne radnike, uticajne političare, donosioce odluka, istraživače, i druge osobe koje se bave mladima da čitaju, da se nadahnu i djeluju!

Armenian Progressive Youth NGO, kao i naša organizacija, su organizacije članice međunarodne mreže mladih “Youth for Exchange and Understanding International” sa sjedištem u Briselu.

Priručnik je na engleskom jeziku i možete ga preuzeti na sljedećem linku: Handbook of Youth Participation and Youth Inclusion in the Eastern Partnership Countries

Scroll to top