Nastavak projekta “YOUth CAN” za učesnike iz Srpca i Kotor Varoša

Protekli vikend održan je treći modul projekta “You Can Youth Can: Community Focused Youth Leadership” za učesnike iz Srpca i Kotor Varoša. Moduli su se održali putem Zoom aplikacije u periodu od 1. do 3. maja2020. godine.

“YOUth CAN” projekat za cilj ima osnaživanje mladih lidera u svrhu njihovog aktivnijeg uključivanja u lokalnim zajednicama.

“Treći modul je za nas učenike, kao i za trenere i projektni tim, bio sasvim novo iskustvo. Živi kontakt smo zamijenili radom preko aplikacije Zoom. Sveukupni dojam o modulu je dobar. Stekli smo dosta novih znanja i vještina, i obnovili neke već postojeće. Trudli smo se da se što više uklopimo i zadatke odradimo na najbolji mogućni način”, izjavila je Neda Smiljić, predsjednica Omladinskog centra “Peta strana svijeta”.

Na trodnevnom treningu učesnici su imali priliku da steknu osnovna znanja o pisanju prijedloga projekata gdje su naučili osnovne faze u razradi projekata i definisanje problema, ciljeva, rezultata, interesnih grupa i budžeta projekta.

“Što se tiče Modula III, bilo je super, nije bilo problema prilikom korištenja Zoom-a i mislim da su se i učesnici brzo navikli na ovaj način rada. Obrađeni su svi bitni elementi projektnog menadžmenta, tako da nije umanjen značaj teme”, izjavila je Tanja Šnjegota, direktorica UG “CEZAR”.

Trenerski tim ovog modula čine Miloš Kovačević iz Agencije za razvoj i saradnju CEREBRA Banja Luka i Aleksandra Teševski, predsjednica Centra za socio-ekološki razvoj (CeSER).

Ovaj projekat realizuje se zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Scroll to top