Igor Radojičić: Iz krize ćemo izaći uspješniji i bolji

Današnji gost naše online platforme ,,Kafa sa…” u specijalnom izdanju povodom Dana grada Banja Luka bio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Tom prilikom gradonačelnik je poželio svim sugrađankama i sugrađanima srećan Dan grada ali i iskoristio vrijeme da sa prisutnima porazgovara o aktuelnim temama i budućim planovima.

Banja Luka je svojevrsno raskršće puteva, jedna vrsta kapije područja koje Zapad smatra Istokom a Istok Zapadom i kao takvu rijetko šta da je može mimoići.

Igor Radojičić

Gradonačelnik ocjenjuje da je u vezi sa epidemiološkom situacijom gradska uprava i Štab preduzeo mjere prevencije mnogo prije nego se sam virus pojavio u gradu.

“Banja Luka je najveće žarište ali je za grad od 200 000 stanovnika to donekle i logično, ističe Radojičić i primjećuje da su sugrađani vrlo ozbiljno i odgovorno pristupili ovoj zajedničkoj borbi te da je naša borba prepoznata i van granica BiH kao pozitivan primjer”, ističe.

Kada je riječ o planovima, platformi Banja Luka 2025. prvi čovjek grada kaže da je naša primarna zadaća igranje velikih utakmica sa ozbiljnim regionalnim igračima.

“Kada to kažem mislim da nam u odnosu na taj cilj nedostaje još stanovnika, ali smo na dobrom putu sudeći prema svim ostalim parametrima razvoja da se razvijamo u jedan istinski regionalni centar koji će opravdati svoju ulogu u godinama koje su pred nama”, napominje Radojičić.

Upitan da prokomentariše omladinski sektor, mlade i aktivizam u našem gradu, gradonačelnik je direktan i jasan

Banja Luka je grad mladih, time se uvijek ponosimo!

Igor Radojičić

“Omladinski sektor i nevladine organizacije su nam partneri u procesima koji traju, borbama koje vodimo, ali trebaju i mogu mnogo više. Platforma Banja Luka ljudskog lica jedan je od načina aktivnog uključivanja većeg broja partnera u ono što radimo ali prava inicijativa još uvijek izostaje i nadam se da će se stanje uskoro promijeniti”, zaključio je gradonačelnik.

Na kraju dogadjaja, prvi čovjek grada uputio je pozdrave i čestitku svima koji nisu mogli da budu sa nama. Ista je dostupna u nastavku:

Kompletan snimak dogadjaja možete pogledati na našem You Tube kanalu

Scroll to top