Nastupom pred TV kamerama završen drugi krug projekta YOUth CAN

Drugi modul projekta “You can Youth Can: Community Focused Youth Leadership” za učesnike iz Čelinca održan je u prostorijama omladinskog centra u periodu od 17. do 18. februara 2020. godine, te je ovim modulom završen drugi krug radionica. Ovaj projekat za cilj ima osnaživanje mladih lidera u svrhu njihovog aktivnijeg uključivanja u lokalnim zajednicama.

Učesnici na dvodnevnom treningu imali su prilike da se upoznaju sa kategorijama i stilovima komunikacije, sa tehnikama asertivnog govora, kako se piše saopštenje, osnovama javnog nastupa, da vežbaju nastup pred TV kamerom, kao i sa osnovima digitalnog omaldinskog rada i digitalnim alatima koje mogu koristiti kako u lične svrhe, tako i u radu njihovog omladinskog centra.

“Smatram da je Modul 2 i edukativne radionice bio od koristi mladim ljudima koji su bili dio iste u ova predhodna dva dana. Tema modula bili su mediji, odnosi s javnošću,intervju.. Predavači su nam prezentacijama, preko igrica i rada u grupama objasnili najvažnije segmente ove teme. Smatram da je posljednji dio edukacije gdje smo svi prošli kroz intervju jako koristan, te će nam služiti u našem daljem neformalnom edukovanju. Vjerujem da će se ovakav vid rada sa mladim ljudima nastaviti u našem gradu, te da će nam i idući modul na ovakav zanimljiv način prenijeti znanja i vještine”.

rekao je Ivan Savičić, jedan od učesnika ovog programa.

Trenerski tim činili su Vesna Račić, PR menadžer iz Agencije Pro Public, i Miloš Blagojević, iz Agencije za razvoj i saradnju CEREBRA Banja Luka.

Treći krug radionica biće održan u prvoj polovini marta 2020. godine, a teme koja će se obrađivati je pisanje prijedloga projekta i budžeta.

Ovaj projekat realizuje se zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Scroll to top