Banja Luka: Održane RYCO konsultacije

Predstavnici lokalne kancelarije RYCO (Regionalne kancelarije za saradnju mladih) Zapadnog Balkana održali su 18. februara u Domu omladine Banja Luka konsultacije sa predstavnicima organizacija civilnog društva i omladinskih organizacija povodom narednih inicijativa i razvijanja strateških platformi u radu ove regionalne organizacije,

Sastanak je organizovan u cilju aktivnog uključivanja predstavnika omladinskih i organizacija za mlade u proces mapiranja problema i potreba mladih na lokalnom nivou, sve u cilju kreiranja šire slike i regionalnog konteksta na osnovu kojeg bi se realizovale konkretne akcije u cilju bolje povezanosti i dostizanja značajnijih rezultata iz mandata RYCO.

Konsultacije su održane kroz dvije sesije gdje su učesnici imali priliku da iznesu stavove i mišljenja po pitanju nedostataka sistema u kakvom se radi i prilika, ideja i inicijativa koje bi se mogle pokrenuti. U odvojenoj sesiji razmatrao se postojeći kapacitet učesnika u smislu pisanja projekata, omladinskih razmjena, volontiranja i spremnosti na regionalno umrežavanje mladih Zapadnog Balkana.

Agenciju za razvoj i saradnju CEREBRA na ovom sastanku predstavljao je Miloš Kovačević, program koordinator naše organizacije.

Scroll to top