U Banjaluci završen prvi krug radionica u sklopu projekta YOUth CAN

Prvi modul projekta “You can Youth Can: Cmmunity Focused Youth Leadership” za učesnike iz Banjaluke održan je Domu omladine Banja Luka, u periodu od 24. do 25. januara 2020. godine, te je ovim modulom završen prvi krug radionica. Ovaj projekat za cilj ima osnaživanje mladih lidera u svrhu njihovog aktivnijeg uključivanja u lokalnim zajednicama.

Na dvodnevnom treningu u Banjaluci učestvovalo je više od 20 mladih ljudi, koji su imali priliku da čuju više o omladinskom aktivizmu i organizovanju, informisanju, zakonodavnom okviru za mlade, razvoju ličnih vještina, unapredjenju kapaciteta i benefitima neformalnog obrazovanja u našem društvu.

Tokom ovog modula učesnici su radili na identifikaciji problema i prepreka sa kojima se mladi susreću u lokalnoj zajednici, te predlagali određena rješenja i način za prevazilaženje istih.

Trener na ovog modulu je bio Miloš Blagojević iz naše organizacije.

Drugi krug radionica biće održan u prvoj polovini februara 2020. godine, a teme koje će biti održane su mediji, odnosi sa javnošću, komunikacija sa mladima i digitalni alati.

Ovaj projekat realizuje se zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Scroll to top