YOUth CAN: Prvi modul u Kotor Varošu

Prethodna dva dana održan je Prvi modul projekta ,,You can – Youth Can: Cmmunity Focused Youth Leadership“ za mlade u Kotor Varošu, koji za cilj ima osnaživanje mladih lidera u svrhu njihovog aktivnijeg uključivanja u lokalnim zajednicama.

Učesnici su tokom dvodnevnog modula imali priliku da čuju više o omladinskom aktivizmu i organizovanju, informisanju, zakonodavnom okviru za mlade, razvoju ličnih vještina, unapredjenju kapaciteta i benefitima neformalnog obrazovanja u našem društvu.

Tokom ovog modula učesnici su pokazali dobar stepen znanja i razumijevanja termina, te su kroz definisanje problema probali iznaći način za prevazilaženje lokalnih problema.

Domaćin ovog ali i narednih modula u Kotor Varošu je Omladinski centar ,,Peta strana svijeta“ Kotor Varoš koji su takođe i partneri na projektu. Trenerski tim ovog modula ponovo je radio u sastavu Miloš Blagojević i Miloš Kovačević iz Agencije za razvoj i saradnju CEREBRA Banja Luka.

U nastavku projekta očekuju nas prvi moduli u Kneževu, Srpcu i Banjaluci čime će prvi krug radionica biti završen.

Ovaj projekat realizuje se zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Scroll to top