Potpisan memorandum o saradnji sa Caritas Banja Luka

U prostorijama Savjetovališta za zapošljavanje mladih Banja Luka, a u okviru provođenja projekta “YOUR JOB – Youth Overcoming Unemployment Regionally through Job Opportunities on the Balkans” u Bosni i Hercegovini, danas je potpisan Memorandum o saradnji i razumijevanju između Caritas biskubije Banja Lika i naše organizacije CEREBRA Banja Luka.

Cilj memoranduma o saradnji i razumijevanju je definisanje odnosa okvira, načela i modaliteta saradnje, s cilje njenog efikasnog i potpunog ostvarenja tokom realizacije projektnih aktivnosti u okviru projekta “Your Job”.

Cilj projekta je povećanje prilika za zapošljavane mladih kroz otvaranje savjetovališta za mlade u Mostaru i Banjoj Luci, radionice profesionalne orijentacije, obuke za aktivno traženje posla, organizaciju seminara za jačanje vještina mladih, programe podrške za stručno osposobljavanje i obrazovanje odraslih, pripravničke programe, inkubatore poslovnih ideja i grantove za pokretanje socijalnih preduzeća.

Projekat “Your Job” je regioonalni projekat koji se pored Bosne i Hercegovine provodi istovremeno i u Srbiji, Albaniji i Kosovu* kroz mrežu Caritasovih organizacija.

Dogovoreno je da će se saradnja ogledati u transparentnoj razmjeni informacija, zajedničkom djelovanju, planirano i realizaciji projektnih aktivnosti. U narednom periodu CEREBRA će zajedno sa Savjetovalištem za zapošljavanje mladih Banja Luka organizovati radionice i obuke u cilju jačanja poslovnih vještina mladih, te učestvovati u organizaciji pripravničkih programa.

Scroll to top