I Cerebra učestvovala u Socijalnom danu 2019

Naša organizacija je ove godine po prvi put učestvovala u Socijalnom danu 2019 koji četvrtu godinu za redom organizuje Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH), a koji predstavlja jedinstvenu priliku za srednjoškolce da dobiju vid praktične nastave, te da kroz provedeno puno radno vrijeme okuse rad i da svojim jednodnevnim radom pomognu svojim vršnjacima u realizovanju njihovih ideja i pomognu sebi pri odabiru budućeg zanimanja.

Nama se tokom jučerašnjeg dana pridružile četiri srednjoškolke, koje su učestvovale u organizaciji dva događaja koja su se održala u Domu omladine Banja Luka. One su imale priliku da se informišu sa radom naše organizacije i aktivnostima koje realizujemo za mlade, te da se više upoznaju sa samim omladinskim organizovanjem i načinima kako biti aktivan i volontirati u omladinskim organizacijama.

Socijalni dan je dan kada srednjoškolci svoje školske klupe zamijene radnim mjestima. Poslodavci za svakog srednjoškolca na radnom mjestu uplaćuju dnevnice. Novac koji se zaradi Socijalnim danom uplaćuje se u Fond koji se kasnije koristi u svrhe finansiranja omladinskih projekata širom Bosne i Hercegovine. Ovim projektom mladi dobijaju priliku da uče i steknu svoje prvo radno iskustvo.

Nama je bilo zadovoljstvo biti dio ovog sjajnog projekta, i na taj način srednjoškolcima otvoriti svoja vrata i pružiti im podršku u njihovom radu. Hvala pozivu lokalnom timu ASuBiH u Banjoj luci, i nadamo se učešću i sljedeće godine.

Više informacija o Socijalnom danu pročitajte na sljedećoj stranici:Socijalni dan 2019: Srednjoškolci su nadmašili sami sebe i ove godine okupirali 2094 radna mjesta!

Scroll to top