Sajam zapošljavanja BL2019

Gradska razvojna agencija Banja Luka u saradnji sa Odjeljenjem za Lokalni ekonomski razvoj i Zavodom za zapošljavanje – filijala Banja Luka, organizovala je “Sajam zapošljavanja BL2019” koji je održan u Sportskoj dvorani “Centar” (Jevrejska 36/bivši Šoping centar).

Na Sajmu su učestvovali privrednici iz sektora metal, drvo, prehrambena industrija, IKT, građevinarstvo, tekstil, koža, obuća i drugi. Takođe, na Sajmu su učešće uzeli i agencije za posredovanje pri zapošljavanju, obrazovne institucije, ustanove za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju, predstavnici bankarskog sektora i ostali.

Ovogodišnji Sajam zapošljavanja BL2019 imao je osvrt na promociju kulturne i kreativne industrije. Industrija koja pored IKT ima najveći finansijski rast i sigurno nudi fantastičnu perspektivu.

Pored izlagača iz ove sfere, posjetioci su imali prilliku da prisustvuju izuzetno zanimljivim panelima iz oblasti kreativnih i kulturnih industrija, da otkriju prilike za razvoj samostalnih biznisa, da čuju priče o brendiranju, te kako od hobija napraviti biznis.

Agencija za razvoj i saradnju CEREBRA je takođe uzela učešće na ovom sajmu, gdje smo predstavili naše trenutne aktivnosti i projekte, mogućnosti volontiranja i angažmana u našoj organizaciji, kao i prilike za unaprijeđenje ličnih i poslovnih vještina.

Više od dvadesetak mladih je izrazilo interesovanje za naše aktivnosti i učešće u našim programima edukacije i obukama, te su danas na našem štandu ispunili pristupnice.

Scroll to top