Banja Luka: Održan Info dan “Erasmus+ otvara vrata”

U Domu omladine Banja Luka, u PRONI omladinskom klubu, održan je info dan “Erasmus+ otvara vrata” koji su zajednički organizovali Agencija za saradnju i razvoj CEREBRA iz Banja Luke i udruženje “Inženjeri zaštite životne sredine” iz Novog Sada.

Cilj ovog događaja je bio da je predstavnicima/ama omladinskih organizacija i organizacija za mlade pruže informacije o Erasmus+ programu, ključnim merama u sklopu programa, kao i o samoj projektnoj aplikaciji.

Tokom info dana učesnici su imali priliku da steknu znanja o mogućnostima koje pruža program Erasmus+, registraciji i dobijanju PIC broja, samoj projektnoj aplikaciji i rokovima za dostavu projektnih prijedloga, mogućnostima apliciranja i finansiranja, pronalasku partnera i međusobne saradnje, programskim i partnerskim zemljama, i druge informacije vezane sa Erasmus+ program.

Info dan je bio namenjen i onima koji se prvi put susreću sa Erasmus+ programom, ali i za one koji već godinama koriste mogućnosti koje ovaj program nudi. Događaju je prisustvovalo petnaestak predstavnika omladinskih organizacija i organizacija za mlade iz Banja Luke, Srpca i Teslića.

Predavač je bio Igor Jezdimirović, predsjednik Udruženja građana “Inženjeri zaštite životne sredine” iz Novog Sada, jedne od vodećih organizacija u Srbiji po pitanju promocije Erasmus+ programa, kao i organizaciji događaja s ciljem poboljšanja omladinskih komponenti Erasmus+ programa za zapadni Balkan.

Tokom info dana “Erasmus+ otvara vrata” predstavljen je i istoimeni trogodišnji projekat udruženja “Inženjeri zaštite životne sredine” koji se realizuje u periodu od 2018. do 2020. godine u okviru programa “Novi Sad – Omladinska prestonica mladih 2019.”. Projekat “Erasmus+ otvara vrata” sufinansiran je sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja.

Scroll to top