Počela 38. po redu YEU konvencija

Grad Banja Luka će u periodu od 24. do 29. avgusta 2019. godine biti domaćin međunarodnom omladinskom događaju “YEU convention – Sing for your soul”, a koja će okupiti preko 30 mladih iz 20 zemalja Evrope, dok će drugi dio konvencije biti u Črnomelju (Slovenija) u periodu od 29. avgusta do 4. septembra 2019. godine. YEU konvencija je najvažniji godišnji događaj YEU međunarodne mreže mladih.

Naziv ovogodišnje Konvencije je “Pjevaj za dušu – muzika za društvene promjene”, je projekat koji ima za cilj da promoviše samo-osnaživanje i interkulturalno učenje kroz muziku. Ideja ovog projekta je osnažiti ljude da budu jaki i dati im razumijevanje da svako od nas može na svoj način doprinijeti društvenom razvoju. Razlika će biti u tome što ćemo to raditi kroz pjevanje koristeći koncept muzičkog obrazovanja za osnaživanje mladih. Ovaj projekat se raditi na međunarodnom nivou kako bi učesnici razumjeli punu snagu svojih sposobnosti gdje će zajedno istraživati narative u društvu kao I različite kulturne aspekte.

Organizator međunarodne konvecije mladih je međunarodna mreža mladih “Youth for Exchange and Understanding International” sa lokalnim partnerima Agencija za razvoj i saradnju Cerebra iz Banja Luke i Mladinski Centar BIT iz Črnomelja.

YEU International je članica Evropskog omladinskog foruma u Briselu, a Savet Evrope i Evropske unije smatraju međunarodnom nevladinom omladinskom organizacijom. Misija YEU-a je da promoviše mir i poveća toleranciju i svest između različitih zemalja, kultura i tradicija i da promoviše veći nivo razumevanja kroz razvoj omladinskih razmena, seminara, konvencija, sastanaka, studijskih poseta, kurseva obuke i radnih grupa za istraživanje, proučavanje i analizu pitanja / tema mladih, edukativne priručnike između ostalih aktivnosti obrazovne prirode.

Cerebra je članica YEU mreže od 2008. godine.

Scroll to top