Delegacija YEU mreže u posjeti Gradskoj upravi Banja Luka i Narodnoj skupštini Republike Srpske

Tokom trajanja međunarodnog omladinskog događaja “YEU Convention – Sing for your soul” koji se u periodu od 24. do 29. avgusta 2019. godine održava u Banjoj Luci, predstavnici YEU mreže (Youth for Exchange and Understanding International) su zajedno sa predstavnicima naše organizacije posjetili Gradsku upravu Banja Luka i Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Prijem u Gradskoj upravi je bio upriličen od strane Nevena Stanića, načelnika Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, a sa njim na sastanku su prisustvovali i stručni saradnici, Lana Matić i Davor Strika. Tom prilikom smo ih upoznali sa događajem “YEU Convention” koji se trenutno dešava u Banjoj Luci, a koji okuplja preko 30 mladih ljudi iz 20 zemalja Evrope. Takođe smo im predstavili rad i aktivnosti YEU mreže i naše organizacije čija smo članica.

Nakon toga, uslijedila je posjeta Narodnoj skupštini Republike Srpske, gdje nas je u ime predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske primio njegov savjetnik Matej Savić, kao i narodni poslanik Denis Šulić ispred Odbora za pitanja djece, mladih i sporta. Razgovarano je o omladinskom radu, neformalnoj edukaciji mladih, mehanizmima podrške mladima na lokalnom nivou, zakonskoj regulativi, mobilnosti mladih, te o drugim temama važnim za mlade.
Takođe smo ih upoznali sa YEU konvencijom koja se održava u Banjoj Luci, te o radu i aktivnostima YEU mreže i naše organizacije.

Delegaciju YEU mreže su činili Selin Gurlemez, članica Upravnog odbora i Vladimir Mitrović, član Sekretarijata YEU International, dok su ispred Cerebre predstavnici bili Nataša Bednarčuk, Nataša Gavur, Miloš Kovačević i Miloš Blagojević.

Scroll to top