Saopštenje Koalicije za borbu protiv mržnje Banja Luka

Kao članica Koalicija za borbu protiv mržnje Banja Luka, naše organizacije objavljuje saopštenje Koalicije koja osuđuje vandalski čin na džamiji u izgradnji Arnaudiji u Banjoj Luci.

Koalicija za borbu protiv mržnje Banja Luka izražava svoje nezadovoljstvo i protest povodom nedavno učinjenog na banjalučkoj džamiji u izgradnji Arnaudiji.

Koalicija ovaj čin smatra nedopustivim i oštro osuđuje počinioce. Iscrtavanje ovakvih simbola ne smije biti prisutno u Banjoj Luci, koja je grad tolerantnosti, slobode i nediskrimicije po bilo koju orijentaciju, pripadnosti ili identitet.

Gradu koji se ponosi ovim i drugim demokratskim vrijednostima, ugled narušavaju ovi naizgled bezazleni, ali uistinu neprimjerni postupci. Banja Luka treba da nastavi da čuva svoje vrijednosti i štiti sve svoje građane, objekte i ustanove od ovakvih krajnje vandalskih činova.

Koalicija za borbu protiv mržnje Banja Luka oštro kritikuje ovakve postupke, te će nastaviti da javnom reakcijom osuđuje one koji su odgovorni za ovakva i slična djelovanja, koja unose nemir i mogu dovesti do neželjenih tenzija i incidenata.

Scroll to top