KORA 6 – Drugi dan

KORA 6 – drugi dan

U nastavku šeste Konferencije omladinskog rada u Banjoj Luci, učesnici su imali priliku da čuju primjere dobre prakse iz Gradiške i Bijeljine.

Prezentaciju su održali predstavnici NAPOR-a (Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada) iz Srbije koji su govorili o osmogodišnjoj borbi za priznavanje zanimanja omladinski radnik u nomenklaturi zanimanja.

Predstavnici domaćina Instituta Perpetuum mobile i KOMS-a održali su prezentaciju o administrativno – finansijskim nametima prema omladinskim organizacijama dajući uporedi pregled stanja u Srbiji i Republici Srpskoj.

Ova prezentacija poslužila je kao dobra uvertira u posljednju aktivnost na ovogodišnjoj KORA-i, panel diskusiju na kojoj su učestvovali predstavnici Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstva finansija Republike Srpske i Saveza opština i gradova Republike Srpske

U diskusiji se došlo do zajedničkih zaključaka te je predloženo formiranje neformalne radne grupe za rad na inicijativama za korekciju finansijskih nameta i uskladjivanje zakonodavstva u cilju uklanjanja administrativnih barijera za normalan rad omladinskih organizacija.

Konferenciji je u ime naše organizacije prisustvovala Nataša Gavur.

Scroll to top