KORA 6 – Šesta Konferencija omladinskog rada počela sa radom u Banjaluci

U Banjaluci je počela sa radom šesta po redu Konferencija omladinskog rada KORA 6, koju organizuje mreža omladinskih centara MOCART Republike Srpske, Institut za razvoj mladih i zajednice Perpetuum mobile Banja Luka uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Otvaranju konferencije prisustvovali su predstavnici Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, dok je konferenciju otvorila ministrica porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Sonja Davidović.

Ona je tom prilikom istakla značaj kontinuiteta ovakvog dogadjaja koji okuiplja sve najznačajnije aktere u omladinskom radu i organizovanju, krovna tijela i organizatore volontiranja.

Ona je napomenula da će ministarstvo u svim nastojanjima i naporima uvijek biti tu da podrži svaku aktivnost usmjerenu ka uključenosti mladih ljudi te inicijative svih aktera omladinskog sektora Republike Srpske.

Ovogodišnja konferencija okuplja veliki broj predstavnika omladinskih i nevladinih organizacija iz Republike Srpske, Federacije BiH, Brčko Distrikta te okruženja.

Ključni fokus konferencije biće na regionalnim programima kao što su Erasmus+ i Regionalna kancelarija za saradnju mladih Zapadnog Balkana, te administrativno-finansijski aspekt poslovanja nevladinih i omladinskih organizacija.

U toku konferencije biće održana i godišnja skupština organizacija članica mreže MOCART Republike Srpske.

Scroll to top