Banja Luka: Održana obuka Pisanje prijedloga projekta i budžeta

Agencija za razvoj i saradnju CEREBRA iz Banja Luke uspješno je organizovala obuku Pisanje prijedloga projekta i budžeta koja se održala 13. i 14. ferbuara 2019. godine u Domu omladine Banja Luka.

Cilj obuke je bio pružiti učesnicima znanja u vezi pripreme projektnog prijedloga i upoznati ih sa programskim okvirom prijedloga projekta i budžeta. Predavač na obuci je bio Ilija Trninić, izvršni direktor Instituta za razvoj mladih i zajednice „Perpetuum mobile“ iz Banja Luke, koji već dugo godina radi na polju međunarodne saradnje i jačanja organizacija civilnog društva.

Obuku je prošlo 18 učesnika/ce iz Banja Luke, Modriče, Teslića i Bosanskog Petrovca koji su na kraju dobili sertifikate o pohađanju obuke.

Oni su tokom obuke radili na izradi koncepta projektnog prijedloga, a neke od tema su bile: priprema srednjoškolaca za tržište rada, edukacija mladih o modernim tehnologijama, omladinski kamp i umrežavanje mladih, promocija i očuvanje kulturne baštine u Banjoj Luci, osnaživanje omladinskog sektora u Modriči i Tesliću, i dr.

Naša organizacija će nastaviti raditi na neformalnoj edukaciji mladih, te najavljuje dodatne obuke s ciljem jačanja kapaciteta, vještina i sposobnosti mladih ljudi.

Sljedeća obuka koju organizujemo je obuka iz Javnog zagovaranja i lobiranja, te više informacija možete pronaći na sljedećoj stranici https://cerebra-ngo.com/?p=199.

Scroll to top