Cerebra postala članica Koalicije za borbu protiv mržnje Banja Luka

Agencija za razvoj i saradnju CEREBRA danas je postala punopravna članica Koalicije za borbu protiv mržnje Banja Luka, koju podržava OSCE misija u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku članova Koalicije, koji je održan danas u prostorijama kancelarije OSCE-a u Banjoj Luci, predsjednik Upravnog odbora CEREBRE, Miloš Blagojević, potpisao je Aneks Sporazuma o razumijevanju, međusobnoj saradnji i djelovanju, i na taj način je ozvaničeno članstvo.

Cilj ovog Sporazuma i Koalicije je zajedničko djelovanje sa ciljem da se inspirišu i podrže pojedinc, grupe i inicijativa za dodatno unaprijeđenje bezbjednosti i tolerancije u našoj lokalnoj zajednici, i učiniti je boljim mjestom za život za sve građane, bez obzira na njihovu rasnu, nacionalnu ili etničku pripadnost, jezik, vjerska uvjerenja, boju kože, pol, seksualnu orijentaciju, zdravstveni status ili rodni identitet.

Članice ove Koalicije su: Udruženje građana “Nova generacija” Banja Luka, Institut za razvoj mladih i zajednice “Perpetuum Mobile” Banja Luka, Savjet omladinskih organizacija Banja Luka, Banjalučki centar za ljudska prava, Udruženje Crnogoraca i prijatelja Crne Gore, Studentska organizacija FPN Banja Luka, Studentski klub FPN Banja Luka i Agencija za razvoj i saradnju CEREBRA Banja Luka.

Predstavnici naše organizacije u Koaliciji za borbu protiv mržnje Banja Luka su Miloš Kovačević i Nataša Bednarčuk.

Na današnjem sastanku za koordinatorku Koalicije je izabrana Sara Stojaković, predstavnica Studentske organizacije Fakulteta političkih nauka Banja Luka.

Scroll to top