Trening za mlade facilitatore socijalne ekonomije II

Članstvo Agencije za razvoj i saradnju CEREBRA prisustvovalo je drugom dijelu treninga za mlade facilitatore socijalne ekonomije održanom u Podgorici, u period od 21. do 27. oktobra 2022. godine.

Drugi dio obuke bio je posvećen obrazovanju mladih facilitatora socijalne ekonomije i razvoju SE obrazovnog kurikuluma za učesnika, što bi pomoglo u širenju rezultata projekta i obezbjedilo širok spektar multiplikativnih efekata kroz lokalne škole socijalne ekonomije koje bi bile osmišljene i sprovedene u okviru ovog projekta, a na osnovu okvira razvijenog kroz ovaj program obuke.

Nakon ovog treninga obučeni vršnjački edukatori stekli su vještine, znanja i alate za osmišljavanje škole kako bi polaznici kroz praktičan i teorijski rad stekli osnovna znanja o tome kako razviti koncept i ideju korištenja socijalne ekonomije kao rješenja za različita pitanja zajednice, ali i kao mogućnost zaposlenja.

Neki od uticaja obuke na učesnike bili su:

  • Povećano teorijsko i praktično znanje o socijalnoj ekonomiji  i stečeno iskustvo iz prve ruke o praksama socijalne ekonomije, čime se inspiriše za replikaciju dobre prakse i stvaranje pozitivnih promjena;
  • Povećana zapošljivost, samozapošljavanje i preduzetnički duh kroz inovativne nastavne planove i programe obuke o SE
  • Poboljšane vještine i znanja te alati za osmišljavanje multiplikatorskih događaja u lokalnim zajednicama
  • Unaprjeđene veštine i znanja i alati za osmišljavanje multiplikativnih događaja u lokalnim zajednicama – škole socijalne ekonomije
  • Poboljšane međukulturalne i meke vještine te proširenje profesionalne mreže socijalne ekonomije u obje regije.

Trening je bio predviđen za 24 učesnika iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Belgije, Italije, Kosova*, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Ispred Agencije za razvoj i saradnju CEREBRA treningu su prisustvovale Lana Dotlić i Sara Kasalović.

#training #podgorica #socijalna #ekonomija #vještine #znanja #facilitatori #promjene

Scroll to top