Konvencija mladih Teslića 2022.

Predstavnica naše organizacije je, na poziv Omladinskog kluba Teslić, prisustvovala trećoj po redu Konvenciji mladih Teslića simbolično održanoj na Međunarodni dan mladih, 12. avgusta 2022. godine.

Na datoj Konvenciji dvanaest uspješnih mladih Teslićana iz različitih oblasti poput sporta, nauke, umjetnosti i preduzetništva podijelili su svoje životne i karijerne priče.

Omladinski klub Teslić na ovaj način nastoji promovisati uspješne mlade ljude svog grada, ukazati na primjere najmlađima te obilježiti 12. avgust kao Međunarodni dan mladih.

“Ovaj događaj opisala bih kao prostor koji mladoj osobi daje potrebno svjetlo pozornice, ukazuje da su mladi bitan dio društva te na taj način osnažuje druge da se odvaže u pravcu rada na sebi i za svoje sutrašnje “ja”. Uputila bih i pohvale kolegama iz Omladinskog kluba Teslić za sve ono što čine za mlade u svojoj zajednici. Čast je odazvati se njihovom pozivu i još veće zadovoljstvo posmatrati njihov napredak”, izjavila je Dajana Ajder, koja je Konvenciji prisustvovala ispred Agencije za razvoj i saradnju CEREBRA.

Tokom navedene Konvencije našoj Dragani Despić, a od strane Omladinskog kluba Teslić, uručena je plaketa za izuzetan doprinos u radu, uspostavljanju i unaprijeđenju omladinske organizacije.

#okt #konvencija #mladi #teslić #talenti

Scroll to top