Pomjeranje fokusa

Agencija za razvoj i saradnju CEREBRA učestvovala je na prvoj aktivnosti u sklopu dugogodišnjeg projekta “Plan B”, održanoj u Solunu, u period od 27. marta do 1. aprila 2022. godine.

“Pomjeranje fokusa” naziv je prve aktivnosti projekta “Plan B” koja ima za cilj razmišljanje o pristupima organizacija ukupnom upravljanju ljudima i radu sa korisnicima, uključivanjem menadžera omladinskih organizacija i donosioca odluka u duži proces razmišljanja i učenja.

20 učesnika priključilo se četvorodnevnom događaju, izrađujući detaljnu analizu trenutne situacija u vezi sa organizacionim i ljudskim upravljanjem, održivošću i otpornošću omladinskog sektora.

Jedan od učesnika ispred Agencije za razvoj i saradnju CEREBRA, Mihajlo Pašić, navodi da je za njega dati trening bio izvanredno iskustvo sa aspekta upoznavanja novih ljudi, ali i susreta poznatih lica sa prethodnih razmjena.

“Uživali smo u prelijepom Solunu i imali smo dovoljno vremena da istražimo grad, jer nije ogroman. Program nije bio prezahtjevan, sesije su bile veoma pitke kroz nekoliko diskusija i enerdžajzera. Drago mi je sam učestvovao i iskoristio ovu jedinstvenu priliku, jer sam ujedno i prvi put posjetio Grčku”, izjavio je Mihajlo.

#planb #greece #thessaloniki #focus #activity #traning #yeu #nvo

Scroll to top