Završen trening “Prepoznavanje omladinskog rada kroz samoprocjenu”

Agencija za razvoj i saradnju CEREBRA zajedno sa partnerima, Centrom za interkulturalni dijalog (CID) i Mladima za razmjenu i razumijevanje (YEU), realizovala je trening “Prepoznavanje omladinskog rada kroz samoprocjenu” u peirodu od 12. do 17. januara, u Berovu.

Trening je okupio 15 učesnika koji su imali priliku da čuju o temama kao što su: šta je omladinski rad, koja je svrha omladinskog rada, kako planirati i realizovati radionice i slično. Obuka je realizovana metodama neformalnog obrazovanja gde su učesnici imali priliku da podjele svoja iskustva o datim temama i učestvuju u vježbama u kojima su iskusili situacije iz stvarnog života istovremeno vježbajući omladinski rad.

Trening je imao za cilj da učesnike upozna sa osnovama omladinskog rada kao profesije, kako bi doprinijeli ličnom i društvenom razvoju mladih i pružili im alate neophodne za implementaciju kvalitetnog omladinskog rada u svojim lokalnim zajednicama, i na taj način dali doprinos prepoznavanju omladinskog rada u svojim zemljama.

Marko Knežević, jedan od učesnika, ističe da je trening bio veoma zanimljiv i koristan te da su učesnici ostvario odličnu međusobnu povezanost i sinergiju tokom rada za kratak period boravak.

“Obrađivali smo temu omladinskog rada, u sklopu koje smo učili šta je to omladinski rad, kako poboljšati isti kod sebe i u svojoj lokalnoj zajednici. Teme koje smo obradili su veoma značajne, jer ćemo definitivno moći primijeniti stečena znanja u cilju davanja svog doprinosa lokalnoj zajednici“, izjavio je Marko te dodao da je sesija „Counseling“ ona koja mu se najviše dopala iz razloga što su pomoću igre uloga naučili kako kao omladinski radnici mogu da pruže pomoć drugima oko sebe te da je navedena sesija pokrenula emocije učesnika što je istoj dalo veću vrijednost.

Prijavljeni učesnici ispred Agencije za razvoj i saradnju CEREBRA bili su: Zoran Stojnić, Marko Trninić, Marko Knežević, Anastasija Bogovac i Dominik Jureta.

 #Cerebra #CID #YEU #trainingcourse #self-assessment #youthwork #Berovo #NorthMacedonia 

Scroll to top