Treninzi u okviru projekta GreenWorks

Kao članica mreže GreenWorks, Agencija za razvoj i saradnju CEREBRA prisustvovala je na dva dvodnevna treninga, “Zelene koalicije i umrežavanje” i “Učešće u donošenju odluka za zeleniju budućnost”, koji su se održali u period od 21 – 23. decembra 2021. godine u Sarajevu. 

Tokom prvog treninga učesnici su razmatrali pojmove vezane za zelene koalicije i umrežavanje te se kroz praktične vježbe i praktične primjere približili tematici treninga.

Drugi trening obuhvatio je upoznavanje sa pojmovima i principima izgradnje partnerstva i umrežavanja, utvrđivanje zajedničkih vizija i misija, izradu mape institucija te ciklus uticaja na kreiranje politike.

Predzadnjeg dana učesnici su se dotakli tematike zagovaranja i lobiranja, ključnih aktera u postupku uticaja na kreiranje politike te cjelokupan trening zaokružili dizajniranjem ključnih preporuka zagovaranja i lobiranja kao i zaključcima.

Ispred Agencije za razvoj i saradnju CEREBRA učestvovale su Lana Dotlić i Sara Kasalović.

Navedeni projekat realizuje Centar za razvoj i podršku CRP iz Tuzle u partnerstvu sa Centrom za ekonomski i ruralni razvoj – CERD iz Laktaša i Mrežom za ruralni razvoj u BiH – MRRBiH iz Istočnog Sarajeva. Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima u Bosni i Hercegovini 2019 – Podrška postojećim i novo-osnovanim mrežama organizacija civilnog društva u raznim oblastima.

#greenworks #CRP #cerd #MMR #BiH #trening #Sarajevo #koalicije #umrežavanje #partnerstvo #vizija #misija #politika #lobiranje #zagovaranje

Scroll to top