Dom omladine u rukama mladih

U okviru promocije novih programskih aktivnosti i preuređenja prostora Doma omladine pod simboličnim nazivom “Revolucija”, 25. oktobra 2021. godine, prisustvovali su članovi Agencije za razvoj i saradnju CEREBRA.

Promocija zdravih stilova života, muzičke radionice, plesne sekcije, mnoštvo drugih aktivnosti koje će privući mlade ljude, ali i organizacija instrukcija za učenike osnovnih i srednjih škola, dio su novih programskih aktivnosti ove ustanove.

Navedeni događaj obuhvatio je bogat program, a u okrivu istog učestovali su članovi vokalnog ateljea “MaMa Vox”, Centra “Dajte nam šansu – Zvjezdice”, predstavnici DIS pozorišta mladih, sekcija udaraljki “Zdravo da ste” i mnogi drugi.

Miloš Blagojević iskazuje svoje zadovoljstvo za sve što je do sada urađeno za Dom omladine, jer je upravo to primjer institucionalne podrške mladima na lokalnom nivou.

“Usudim se reći da je ovo dobar primjer učešća mladih po Rodžer Hartovoj skali, jer smo dosegli posljednji nivo, a to je – mladi i odrasli zajedno donose odluke”, navodi Miloš Blagojević te dodaje da su mladi i omladinski sektor dobili funkcionalnije mjesto, prostor za koji je siguran da će biti (is)korišten na najbolji mogući način i da će svi imati priliku da se izraze, da budu aktivniji i kreativniji, te na taj način doprinesu razvoju lokalne zajednice i društva u cjelini.

#domomladine #banjaluka #revolucija #mladi

Scroll to top