#03 Eko šetnja održana na Bardači

Povodom Međunarodnog dana životne sredine na Bardači je uspješno okončana još jedna EKO-ŠETNJA koju po treći put ove godine organizuju Agencija za razvoj i saradnju CEREBRA Banja Luka u saradnji sa Studentskom organizacijom Prirodno matematičkog fakulteta Banja Luka, Udruženjem građana „CEZAR“ Srbac, Centarom za ekonomski i ruralni razvoj (CERD) i Udruženjem „MOST“ Gradiška uz podršku Zelene Mreže BiH i Ambasade Italije u BiH.

I ova EKO-ŠETNJA dala je nove rezultate.

Okupili smo 40 učesnika koji su zajedničkim snagama uređivali stazu od Srpca do Bardače.

Ukupno je prikupljeno 5 vreća od 70l sitnog otpada i smeća što je ukupno 350l! Na ovoj akciji ostvareno je novih 76 kilometara ŠETNJE, odnosno 108 000 EKO KORAKA!

Podsjećamo, cilj eko-šetnje leži u naglašavanju važnosti i očuvanju kvaliteta okoliša i djelovanja na stvaranje ekološki svjesne, savjesne i društveno odgovorne sredine koja bi sve prirodne zanimljivosti sačuvala kao jedinstvenu prirodnu vrijednost. Jačanje svijesti građana i okoline o potrebi zaštite i mudrog korištenja njegovih prirodnih vrijednosti treba biti dugoročan zadatak svih nas.
Takođe, i u Travniku održale dvije eko-šetnje povodom Međunarodnog dana životne sredine.

Organizatori ovog događaja bili su:

  • Centar za edukaciju mladih CEM Travnik
  • Centar za odrzivi razvoj – Brčko i
  • Italijanska NVO CISP (Tuzla)

Na eko događaju okupilo se oko 100 učesnika iz Banovića, Bihaća, Sarajeva, Travnika, Tuzle, Zenice i Živinica. U samo nekoliko sati, sakupili su 26 vreća smeća od 120 litara, a svi zajedno su prešli nevjerovatnih 738.400 EKO KORAKA!

EKO-ŠETNJA nastavlja svoje putovanje uskoro na novoj lokaciji. Pratite naše aktivnosti i budite slobodni da postanete dio pokreta koji raste i okuplja sve veći broj ljudi!
Za sva dodatna pitanja i informacije pišite nam na mail: ekosetnja2@gmail.com

#ekošetnja #CEREBRA #SOPMF #CEZAR #CERD #Travnik #ZelenaMreza #BiH #LetitBiH

1 Comment

  1. […] Preuzeto sa: CEREBRA NGO […]

Comments are closed.

Scroll to top