EKO ŠETNJA u subotu na Bardači

Povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine (05.06), Agencija za razvoj i saradnju CEREBRA zajedno sa partnerima organizuje treću EKO-ŠETNJU!

Treća ovogodišnja EKO-ŠETNJA održaće se u SUBOTU, 05.06.2021. godine sa početkom u 16 časova na Bardači kod Srpca i polazi od Trening centra Prirodno – matematičkog fakulteta.

Pozivamo sve koji žele da se priključe akciji da sa sobom ponesu zaštitne maske, te udobnu odjeću i obuću. Organizator obezbjeđuje rukavice i vreće za smeće. Za zainteresovane učesnike iz Banjaluke i Laktaša osiguran je prevoz do Bardače i nazad, te je potrebno da se javite organizatorima ukoliko želite učestvovati u aktivnosti.

  • EKO-ŠETNJA je pokret koji ima za cilj:
  • promociju zdravih stilova života,
  • kvalitetnog provođenja slobodnog vremena,
  • uključivanje i afirmisanje mladih u društvenu zajednicu,
  • podsticanje ekološke osvještenosti i
  • direktan uticaj na zaštitu životne sredine.

Šetnja je otvorena za sve zainteresovane koji u dvočasovnom događaju žele da se upoznaju, druže, rekreiraju i dorinesu smanjenju otpada.

Podsjećamo, cilj eko-šetnje leži u naglašavanju važnosti i očuvanju kvaliteta okoliša i djelovanja na stvaranje ekološki svjesne, savjesne i društveno odgovorne sredine koja bi sve prirodne zanimljivosti sačuvala kao jedinstvenu prirodnu vrijednost. Jačanje svijesti građana i okoline o potrebi zaštite i mudrog korištenja njegovih prirodnih vrijednosti treba biti dugoročan zadatak svih nas.

EKO-ŠETNJA poziva sve organizacije i pojedince voljne da pomognu i priključe akciji da nam se jave kako bi postali suorganizatori ove aktivnosti i kako bismo ovim pokretom očistili naš grad i okolinu, ali i promovisali zdrave životne navike i stilove, te kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Za sva dodatna pitanja i informacije pišite nam na mail: ekosetnja2@gmail.com

Vidimo se u subotu u 16h na Bardači!

#ekosetnja #drugasezona #Bardača #CEREBRA

Scroll to top