Šta će ti to ?!

Deset mladih iz Mostara u proteklih tri mjeseca učilo je o alternativnim pozitivnim narativima, mapirali narative u svom gradu i vrijedno radili na kreiranju pozitivnih narativa. Oni su na kreativan način kroz video zapise predstavili svoje “dogodovštine” i realnost mostarske omladine.

Naše putovanje započeli smo krajem januara u Trebinju gdje je održan petodnevni trening u kojem smo se upoznali sa pojmovima govor mržnje i nasilni ekstremizam, učili šta su narativi, te kako kroz kampanju promovisati pozitivne priče i narative kao alternativu govoru mržnje.

U procesu stvaranja pozitivnih narativa koristili smo video kao alat, jer smo smatrali da će imati značajne efekte u kampanji putem društvenih mreža. Kadrove smo snimali u Mostaru i Trebinju, dva najljepša grada u Hercegovini.

Na našoj Facebook stranici Cerebra NGO u narednih desetak dana ćete moći pogledati video sadržaj sa mladima iz Mostara u glavnim ulogama, sa pozitivnim porukama koje želimo poslati drugima.

Video snimci koji će biti prikazani rezultat su projekta “Podrška omladinskim kampanjama na društvenim mrežama kao pozitivna alternativa narativima nasilnog ekstremizma i govoru mržnje”.

Projekat se realizuje u partnerstvu sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) kroz projekat „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini“, kojeg finansijski podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

#stacetito #zajednosamladima #mozeidrugacije #cerebrango #pozitivninarativi #stopgovorumrznje #mladi #omladina #mostar #narativi

Scroll to top