Održane konsultacije OCD-a o Nacrtu Budžeta Grada Banja Luka za 2021. godinu

Povodom uključenja u proces slanja prijedloga i sugestija na Nacrt Budžeta Grada Banja Luka za 2021. godine, juče su u Domu omladine održane konsultacije u kojem su učestvovali predstavnici organizacije civilnog društva.

Izdvajanja za mlade i podrška radu omladinskog i nevladinog sektora u Gradu Banja Luka su veoma bitna bitno, te je stoga bilo potrebno čuti glas i mišljenje omladinskih organizacija, organizacija za mlade i drugih nevladinih organizacija po ovom pitanju.

Kroz diskusije o usvojenom Nacrtu gradskog budžeta došli smo do konkretnih rješenja i usaglasili se oko zajedničkih zaključaka koje smo uputili nadležnim službama na razmatranje, u okviru poziva na Javnu raspravu.

Neki od zaključaka i prijedloga koji su upućeni Gradskoj upravi na razmatranje su: povećanje stavke za tekuća održavanje Doma omladine Banja Luka, uvesti novu stavku u budžetu koje se tiče Programskog sadržaja Dom omladine, povećati izdvajanja za kulturu, povećati izdvajanja za omladinu i sport, povećati naknade za programe rada sa osobama sa poteškoćama u razvoju, i druge.

Konsultacijama su prisustvovali predstavnici šest organizacija civilnog društva iz Banja Luke.

Scroll to top