Forum mladih i kraj BLOOM projekta

Prvi lokalni Forum mladih održan je danas u banjalučkom Domu omladine gdje su učesnici koji su prosli obuku za edukatore govorili o Ljudskim pravima. Obuka za edukatore imala je za cilj da upozna i pripremi grupu za dinamičan rad u oblasti facilitacije, edukacije i moderacije te im pruži priliku da kroz praktičan rad i primjere nauče osnove ovog posla.

Forum mladih okupio je mlade koji su na samom početku imali priliku da pogledaju dokumentarni film
TAMO” koji je objavio Institut za razvoj mladih i zajednice “Perpetuum mobile” iz Banjaluke, te razgovaraju o problemima mladih u društvu.

“Bila je ovo sjajna prilika da se mladim ljudima koji se žele baviti facilitatorskim poslom omogući prilika da se oprobaju u istom. Jasan, koncizan i interesantan sadržaj radionice dodatni su motiv za još ljepši cjelokupni utisak. Ujedno, sadržaj radionice podsjetio nas je na značaj ljudskih prava i demokratije jednog društva, a pogotovo danas u doba pandemije” – izjavila je Dajana Ajder, učesnik na projektu.

“Mislim da sam se dobro snasao i da su mojim radom podjednako zadovoljni i prisutni posjetioci radionice i moje kolege facilitatori. Pripremanje same radionice je za mene bilo jedno veoma zabavno iskustvo, jer sam uglavnom na radionicama prisutan kao ucesnik, a ne kao neko ko bi to trebao organizovati. Veoma sam zahvalan na prilici koju ste nam pružili” – istakao je Zoran Stojnić.

Edukatori koji su bili podijeljeni u dvije grupe predstavili su svoje radionice pokazujući tako na koji način i kako su zapravo razumjeli sva uputstva koja su imali prilike da čuju na dvodnevnoj obuci koju su pohađali u periodu od 8. do 9. oktobra 2020. godine u sklopu projekta BLOOM – Banjalučka obuka i osnaživanje mladih.

Projekat BLOOM realizuje se kao inicijativa mladih – polaznika generacije 16. obuke UMiD (Uči, misli, djeluj) koju implementira Institut za razvoj mladih KULT Sarajevo.

Scroll to top