Uspješno završena peta Eko-šetnja!

U Banjaluci je uspješno okončana još jedna EKO-ŠETNJA koju po peti put organizuju Agencija za razvoj i saradnju CEREBRA Banja Luka u saradnji sa Studentskom organizacijom Prirodno matematičkog fakulteta Banja Luka i SaMSIC – Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske.

Ova EKO-ŠETNJA dala je nove, sjajne rezultate…

Okupili smo 15 učesnika koji su zajedničkim snagama uređivali staze jedne od najpoznatijih banjalučkih turističkih atrakcija, Krupske vodopade!

Ukupno je ostvareno novih 30 volonterskih sati rada na terenu, prikupljeno je 15 vreća od 40l sitnog otpada i smeća što je ukupno 600l! Ovo je dokaz da naša akcija ima smisao i da treba još više da radimo ne samo na ovakvoj vrsti akcija nego i na promociji građanske svijesti o štetnosti odlaganja otpada na mjesta koja nisu predviđena za to.

Organizatori upozoravaju da na ovoj lokaciji skoro da i nema kanti za smeće što dodatno komplikuje situaciju i često dovodi sugrađane i posjetioce u nezavidnu situaciju pri čemu svakim bacanjem smeća i sitnog otpada nesvjesno narušavaju životnu sredinu i prirodu čije ljepote često i sami nismo svjesni.

Na ovoj akciji ostvareno je novih 73,5 kilometara ŠETNJE, odnosno nevjerovatnih 102 202 EKO KORAKA!

Našu akciju i ovaj put podržali su prijatelji iz Pekare Manja i kompanije Vitinka sa svojim proizvodima kako bi se učesnici osvježili nakon radnog dijela akcije.

EKO-ŠETNJA nastavlja svoje putovanje uskoro na novoj lokaciji. Pratite naše aktivnosti i budite slobodni da postanete dio pokreta koji raste i okuplja sve veći broj ljudi!

#EKO #ŠETNJA #Banjaluka

Scroll to top