MILOŠ KOVAČEVIĆ MEĐU MLADIM EVROPSKIM AMBASADORIMA IZ BIH!

Miloš Kovačević, izabran je među 10 Mladih evropskih ambasadora iz Bosne i Hercegovine te će biti naš predstavnik na evropskom nivou u prvom mandatu Mladih evropskih ambasadora koji će trajati tri godine!

U proteklom periodu imali ste priliku da putem online platforme glasate za svoje kandidate, one koje ste smatrali najboljima i za koje ste htjeli da budu vaš glas – glas mladih sa Zapadnog Balkana na evropskom nivou. Nakon što je glasanje zaključeno, kandidate sa najvećim brojem vaših glasova ocjenjivao je stručni žiri koji je donio konačnu odluku o ambasadorima i atašeima Evropske Unije koji dolaze iz zemalja Zapadnog Balkana.

Žiri je svoje odluke saopštio na online konferenciji uživo! U konkurenciji je bilo preko 400 kandidata a za Bosnu i Hercegovinu bilo je kandidovano ukupno 50 mladih ljudi među kojima i naš Miloš.
Izabrani predstavnici Bosne i Hercegovine u programu Mladih evropskih ambasadora!

Broj glasova ali i kvalitet aplikacije kao i njegovo dosadašnje iskustvo delgirali su ga kao kvalitetnog kandidata i novoimenovanog atašea iz Bosne i Hercegovine koji će zajedno sa ostalih 9 koleginica i kolega iz Bosne i Hercegovine te 59 mladih iz Albanije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije i Kosova* raditi na promociji evropske perspektive Zapadnog Balkana u dinamičnom i uzbudljivom mandatu koji je pred njima!

Ovo je veliki uspjeh za sve nas te se ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su se odazvali našem pozivu i glasali, posebno onima koji su svojom podrškom osigurali da Laktaši, Banja Luka i Republika Srpska imaju svog predstavnika na ovakvom nivou!

Milošu čestitamo i želimo puno sreće u radu!

*Ova oznaka ne prejudicira poziciju i status i u skladu je sa Rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN 1244/1999 i Mišljenjem Međunarodnog suda pravde o kosovskoj Deklaraciji o nezavisnosti.

Scroll to top