EKO-ŠETNJA STIŽE U LAKTAŠE!

Volontersko – rekreativna aktivnost EKO-ŠETNJA u svom četvrtom izdanju dolazi u Laktaše!

Događaj će biti održan u četvrtak, 20.08.2020. godine sa početkom od 17h. Polazno mjesto su Rimske terme (Balneum) u Laktašima kod Turističke organizacije ove opštine.

Nakon uspješna tri događaja u Banjaluci, koncept EKO-ŠETNJE postaje prepoznat i šire. Prva lokalna zajednica van Banjaluke koja će ugostiti ovaj događaj i priključiti se organizaciji ovakvih događaja su Laktaši.

Naši domaćini na ovom događaju i partneri u promociji EKO-ŠETNJE su udruženja Centar za djecu, mlade i porodicu i Centar za ekonomski i ruralni razvoj – CERD.

Naša akcija dobila je i svoje prve sponzore koji za vrijedne učesnike obezbjeđuju osvježenje, hranu i piće. Pekare Manja i Vitinka prepoznali su naš trud i još jednom pokazali da su odgovorne kompanije koje vode računa o korisnim akcijama, kvalitetnom provođenju slobodnog vremena i zaštiti životne sredine.

Napominjemo da su za sve učesnike akcije osigurani hrana i piće, rukavice, vreće za smeće i potvrde o učešću. Učesnici treba sa sobom da imaju zaštitnu masku i da se ponašaju u skladu sa preporukama u vezi sa prevencijom širenja Korona virusa.

Mladi koji imaju volonterske knjižice mogu iste ponijeti sa sobom kako bi im bili upisani volonterski sati, dok oni koji ih nemaju mogu iste da zatraže od organizatora.

Za ,,šetače” iz Banjaluke koji su spremni na novo druženje organizovaćemo i prevoz do i od Laktaša te je potrebno da u 16h na dan odražvanja događaja budu na staroj autobuskoj stanici iza Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Podsjećamo, EKO-ŠETNJA novi je koncept volonterske akcije koja ima za cilj promociju zdravih stilova života, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, uključivanje i afirmisanje mladih u društvenu zajednicu, podsticanje ekološke osvještenosti i direktan uticaj na zaštitu životne sredine. Šetnja se organizuje jednom sedmično i otvorena je za sve zainteresovane koji u dvočasovnom događaju žele da se upoznaju, druže, rekreiraju i doprinesu smanjenju otpada.

Akciju organizuju: Agencija za razvoj i saradnju CEREBRA Banja Luka, Studentska organizacija Prirodno-matematičkog fakulteta Banja Luka, SaMSIC – Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske, UG Centar za djecu, mlade i porodicu Laktaši i Centar za ekonomski i ruralni razvoj CERD Laktaši.

Za dodatna pitanja i informacije budite slobodni da nas kontaktirate!

#EKOŠETNJA #Banjaluka

#CEREBRA #SOPMF #SaMSIC #CDMPL #CERD
#MANJA #VITINKA

,

Scroll to top